Ruddy Turnstone - vaislas plūmumi

Ruddy turnstone ir līdzīgs pēc formas daudziem plūstošajiem torņiem, un tas ir unikāls krasta putns ar apļveida impulsu diapazonu, kas padara to par vienu no visplašāk izplatītajiem krasta putniem pasaulē. Šo apbrīnojamo putnu bieži apzīmē kā zaķenes vai bruņurupuča apvainojumu, ko viegli atpazīt.

Parastie vārdi: Ruddy Turnstone, Turnstone

Zinātniskais nosaukums: Arenaria interpres

Zinātniskā ģimene: (agrāk Charadriidae)

Izskats

  • Bill: Izliekta, strauji norādīta, melna, ļoti neliela augšupeja galā
  • Izmērs: 8-10 collas garš ar 17-19 collu spārnu spārnu, krūti veidot, īsas kājas, smaili spārni
  • Krāsas: Melna, balta, rūsa, brūns, mīļais, pelēks, oranžs
  • Marķējumi: Dzimumi ir līdzīgi, lai gan sievietes parasti ir nedaudz duller kopumā. Audzēšanas plūdu laikā šiem putniem ir melnā un baltā seja ar smalkām tumšām svītrām uz vainaga. Augšējā daļa ir melnā, brūna un bifeļāda, bet plecos un spārniņos ir dažādi sarkani sarkani. Naba ir gaiša, un zoda un rīkles ir gludas baltas. Krūtis ir pārklāts ar melnu krūštuvi, bet krūšu daļā tas var būt balts, it īpaši sānos. Kūlis ir melns. Apakšdaļas ir vienkāršas baltas, un kājas un kājas ir oranžas. Lidojumā spārni parādās drosmīgs raksts ar melnu, baltu un brūnu vai sarkanu. Aste uzrāda plašu melnu plankumu un baltu galu.
    Nesagatavojušās plūmēs šie putni kopumā ir brūnāki, jo īpaši spārnā, galvai un sejai. Krūšturis parādīsies vairāk pelēks nekā melns.
    Nepilngadīgie ir līdzīgi pieaugušajiem, kas nav audzētāji, bet tiem ir zema figūriņa, jo pūkains ir apmales. Šī maliņa pakāpeniski nēsā.

Pārtika: Kukaiņi, mīkstmieši, vēžveidīgie, tārpi, kāpuri, olas, ērkšķogs (Skatīt: Gaļēdāji)

Biotopi un migrācija

Šīs krasta putnu sugas vasaras audzēšanas sezonas laikā priekšroku dod tundras dzīvotnēm, akmeņainām krastiem vai piekrastes siļķēm un līdzīgām teritorijām, piemēram, jūrām vai moluļiem. Ziemā tie ir visplašāk izplatīti visā piekrastes un piekrastes purvā.

Turnīri atrodami visos kontinentos, izņemot Antarktīdu.

Vasarā viscaur Kanādas, Grenlandes, Skandināvijas un Sibīrijas reģionos ir sastopami rūsi turnstiles. Ziemā tie migrējas uz Rietumeiropas, Āfrikas, Dienvidu ASV, dažādu Karību jūras salu, Centrālās un Dienvidamerikas krastiem, kā arī Centrālā Čīle un Argentīna, Austrālija, Jaunzēlande, vairākas Klusā okeāna dienvidu daļas un pat Havaju salās. Vagrantu novērošanas gadījumi regulāri tiek reģistrēti tālāk iekšzemē, nekā paredzēts, jo īpaši migrācijas laikā. Ap Lielo ezeru reģionu šie putni ir vairāk izplatīti migranti, kā arī līdzīgi lieli iekšzemes piekrastes biotopi Eiropā un Āzijā.

Vocalizācijas

Šiem putniem ir grabējošs, stakato čirps vai daudzkārtīgs zilbiņu izsaukums, kas beigās strauji attīstās, bet saglabājot to pašu vispārējo piķi. Arī apakšējā atzīme "pew" ir izplatīta.

Uzvedība

Kaut gan barošanās laikā šie putni bieži vien izpēta plūdmaiņu līniju vai gružu kaudzītes, iegremdējas un pagriež čaulas, akmeņus un driftwood, lai meklētu laupījumus zem dažādiem objektiem. Vairāki putni var sadarboties, lai pārvērstu lielākus objektus. Ruddy turnstones bieži vien tiek novērotas atsevišķi vai mazās grupās, lai gan pēc audzēšanas sezonas tie var veidot tūkstošiem saimju ganāmpulku, un bieži vien to sapulcina sajauktos ganījumos ar citiem krasta putniem.

Turnīri trauksmes diezgan viegli, un citi krastmala putnus uzmanību šos signalizācijas, kā arī.
Šīs putnes ligzdošanas sezonas laikā var būt agresīvas un enerģiski nomainās iebrucēji, pat daudz lielāki putni. Viņi bieži vien līst virs laukakmeņiem, lai skatītos potenciālos draudus. Turnstimiem ir lēciena pastaigas pastaiga, un viņu lidojums ir tiešs un taisns ar ātru spārnu sitienu.

Pavairošana

Turnīri ir monogāmi un var palikt ar vienu un to pašu palīgu vairākus gadus, lai arī ne vienmēr dzīvo. Vīriešu dzimuma sievietes, veicot vairākus seklus skrambādus, lai gan sieviete, kas beidzot lemj par ligzdas vietu, liek šķelto kaļķakmeni, sūnu, zāles un līdzīgas augu atliekas. Ovālas formas vai nedaudz iezīmētas olas ir olīvzelenes vai tumšas bumbiņas, un marķētas ar brūnām un melnām plankumiem.

Parasti ir 2-5 olas, un, lai gan abiem vecākiem ir inkubācijas pienākumi, sieviete parasti inkubē vairāk.

Pēc 21-24 dienām olšūnas lūko un jaunie precocial varēs atstāt ligzdu un baro sevi mazāk nekā vienu dienu. Abi vecāki vada un aizsargā savus pēcnācējus, lai gan sieviešu dzimuma vecāki bieži pamet agri, pirms cāļi var lidot. Jauni turnstiles veic pirmo lidojumu 19-21 dienu vecumā.

Ņemot vērā to, ka šo putnu ziemeļu audzēšanas zonās ir īss vaislas sezona, katru gadu tiek audzēti tikai viens lauciņš.

Piesaistot Rusty Turnstones

Šie krasta putni nav piemājas sugas, taču piekrastes biotopu aizsardzība var palīdzēt piesaistīt viņus kādam reģionam. Mākslīgie viļņlauzdi un laukakmeņu piestātnes var būt pievilcīgas vietas turnikoniem, jo ​​īpaši, ja ir daudz ganāmpulku un līdzīgas upes.

Saglabāšana

Sakarā ar to plaši izplatītu platību un bieži vien nepieejamo audzēšanas biotopu ruddy turnstones netiek uzskatītas par apdraudētām vai apdraudētām.Tie ir uzņēmīgi pret vairākiem apdraudējumiem, tomēr, jo īpaši invazīvo plēsoņām ligzdošanas vietām un vides katastrofām, piemēram, naftas noplūdes, kas apdraud piekrastes biotopus. Ziemošanas periodā piekrastes reģionu pastāvīga attīstība kūrortiem vai citiem mērķiem var būt problēma. Šie putni var būt pakļauti arī piekrastes izmaiņām, ko izraisa klimata pārmaiņas, lai gan šī ietekme vēl nav labi izprotama.

Līdzīgi putni

  • Melnā tinstone (Arenaria melanocephala)
  • Rock Sandpiper (Calidris ptilocnemis)
  • Surfbird (Aphriza virgata)
  • Sanderlings (Calidris alba)

Video Instrukcijas: Ruddy Turnstone foraging on beach.

Atstāt Komentāru