Red-Winged Blackbird - vīrietis

Agrā pavasarī viens no pirmajiem putniem, kas agri pavasarī atgriežas ziemeļu ligzdošanas vietās, ir ļoti priecīgs daudziem putniņiem. Tā kā šis lielisks putns var savākt miljonu putnu saimēs, tas ir arī viens no pazīstamākajiem un bagātīgākajiem putniem Ziemeļamerikā.

Parastie vārdi: Red-Winged Blackbird, Red-Wing

Zinātniskais nosaukums: Agelaium phoeniceus

Zinātniskā grupa: Icteridae

Izskats:

  • Bill: Asiņaina, izstiepta trijstūra forma, melna
  • Izmērs: 8,5 collas gara ar 13 collu spārnu spārnu, krūti veidot, asi punkti uz astes
  • Krāsas: Melns, sarkans, dzeltens, brūns, balts, mīļais, iedegums
  • Marķējumi: Dimorphic sugas. Vīrieši ir visur gaiši spīdīgi melni, ar trekniem sarkaniem pleciem ar dzeltenu vai bumbieru apakšdaļu, lai gan vieglākas svītras var viegli slēpt, pamatojoties uz putnu stāju. Divu krāsu pasugām Kalifornijas centrālajā daļā ir visi sarkani pleci. Sievietes ir brūnā un melnā krāsā ar diviem plāniem bufera spārnu stieņiem, plānu brūnu malāru svītru, brūnu kronīti, bufetu vai dzeltenu smaržu, bifeļa vai baltu uzacu un stipri šķipsnām. Dažām sievietēm uz pleciem var parādīties sarūsējis sarkans, lai gan to var būt grūti saskatīt. Ziemā vīriešiem ir daudz bifeļu, iedeguma vai sarūsējušas spalvu, kas līdzinās sievietēm, un viņu plecu krāsas ir daudz vairāk izslēgtas.
    Nepilngadīgie izskatās līdzīgi kā pieaugušām sievietēm, bet parādītas sliktāk. Tā kā jaunie vīrieši ir nobrieduši, viņi izstrādā izsmalcinātu izskatu, līdz viņi sasniedz pilnīgi spīdīgu melno plūdu.

Pārtika: Sēklas, graudi, ogas, augļi, kukaiņi, zirnekļi, mīkstmieši (Skatīt: visuresveidīgais)

Biotopi un migrācija:

Sarkano spārnu melno putnu var atrast mitros laukos, purvos, mežu malās un krūmojošās piekrastes teritorijās visu gadu, kā arī lauksaimniecības laukus, pļavas un līdzīgām dzīvotnēm. To klāsts izplatās visā kontinentālajā Savienotajās Valstīs, izņemot aukstošos ziemeļu apgabalus un Apalača kalnus, turklāt daži gadu gaitas putni atrodas uz dienvidiem, kā centrālā Meksika un Baja.

Vasarā audzēšanas diapazons aptver visu Kanādas boreāliju un Dienvidu Aļasku, un ziemā šie putni migrē uz Meksikas rietumu un centrālu. Pavasarī vīrieši agrāk migrējas uz savām teritorijām un gatavojas piesaistīt sievietes.

Vocalizācijas:

Šiem putniem ir skaļa balss un atšķirīga dziesmu dziesma, kas beidzas ar skarbu rāpju trilu, kas ir visvairāk uzsvērtais pārsteigums. Zvanīt pazīmes ietver raspy "chek" vai "pik" un iegarena "jeet" piezīmi, kā arī stipra gravīte. Ja lielos saimēs, šo putnu izsaukumi un dziesmas var būt milzīgas.

Uzvedība:

Sarkanie spārniņi ir ļoti sociāli un formas ganāmpulki visu gadu, lai gan pavasarī un vasarā ganāmpulki ir salīdzinoši nelieli. Pēc audzēšanas sezonas ganāmpulkos var būt miljoniem putnu un var būt arī citi melnie putni, ķiploki, govsputni un Eiropas zvaigžņotām ziedlapiņām. Tie ir arī agresīvi putni, un ir zināms, ka viņi ir mobs un vajāja iebrucējus prom no savas teritorijas, ieskaitot vanagus, mājlopus un cilvēkus. Vīriešiem ir dominējošā stāvokļa displeja novietojums ar daļēji izkliedētiem spārniem, asti izliekts un pleciem, kuri ir sasvērti, lai skaidri parādītu krāsu plāksteri.

Reprodukcija:

Tie ir poligāmi putni. Sieviete izveido sekla, krūzīti graužu, sūnu, nezāļu, dubļu un zaru ligzdu, novietojot to uz zemes nedaudz depresijā vai rievā.

Ligzdas var ievietot arī zemā veģetācijā, bet parasti nav augstākas par 12-15 pēdām virs zemes. Ovālas formas olas ir gaiši zilgani zaļas un krāsotas ar brūnām, purpursarkāmām un tumši pelēkām pie lielāka gala, lai maskētu.

Sievietes inkubē katru vaislas devu 11-12 dienas, un altricial jauniešus baro sievietes vecāku vēl 10-14 dienas. Red-winged blackbirds var ražot 2-3 putekļus gadā, katrā no tām būs 3-5 olas.

Sarkano spārnu melnbirdu piesaiste:

Kaut arī šie putni parasti dod priekšroku vairākiem lauku apvidiem, tos var piesaistīt pie mājas pakaišiem, kas piedāvā virtuves lūžņus, suita un putnu gaļu, jo īpaši atklātajās zemes padevēs vai paplātēs, kurās var ievietot daudzus putnus. Migrācijas periodos tie var negaidīti parādīties aizmugurējos pagalmos, bet parasti tie nepārtraukti paliek vienā un tajā pašā vietā.

Saglabāšana:

Kaut arī šie putni netiek uzskatīti par apdraudētiem vai apdraudētiem, viņiem joprojām ir dažādi draudi. Tā kā tos bieži atradīs lauksaimniecības apgabalos, pesticīdu un herbicīdu izplatīšana var piesārņot pārtikas piegādi un putnus noārdīt. Nests var iznīcināt arī lauku saimniecības vai ražas novākšanas laikā.

Līdzīgi putni:

  • Tricolored Blackbird (Agelajus trīskrāsains)
  • Tawny-Shouldered Blackbird (Agelaius humeralis)

Video Instrukcijas: .

Atstāt Komentāru