Red Crossbill - Vīrietis

Sarkanajam krustkalniņam ir vismaz 8-9 skaidri atzīti pasugas, un turpmāki pētījumi var norādīt daudz vairāk atsevišķu sacīkstes. Tās rāda ievērojamas atšķirības rēķinu izmērā, dziesmās, diapazonā, koku preferencēs un izmēros, un ir iespējams, ka šis putns vienā dienā tiks sadalīts vairākās dažādās sugās.

Parastie vārdi: Sarkanais crossbill, parasts aploksnis, crossbill

Zinātniskais nosaukums: Loxia curvirostra

Zinātniskā ģimene:

Izskats:

  • Bill: Melni, izliekti, padomi šķērso viens otru
  • Izmērs: 5,5-7,5 collas garš ar 10-11 collu spārnu spuru, kroplis būve, liela galva, bieza kakla, garie spārni, iecirsti asti
  • Krāsas: Sarkans, pelēks, melns, dzeltens, olīvu, brūns, mīļais, balts
  • Marķējumi: Dimorphic sugas. Vīrieši ir ķieģeļu sarkans vai sarkanbrūns ar pelēku mazgāšanu uz vaļņiem un auskariem, un uz sāniem var parādīties daži pelēki. Spārni ir melni, un aste ir melnbalta. Zemūdens aptvērumi ir bālgāti pelēkie ar tumšām svītrām vai plankumiem. Sievietes ir olīvu dzeltenas ar bālganāku vai bālganu kaklu un gaišāku dzeltenu kūli. Abos dzimumos acis ir melnas, un kājas un kājas ir melnā krāsā.
    Nepilngadīgie ir brūni un parāda svītru gan augšā, gan apakšā, lai gan svītras var likties stiprākas uz gaiši bālganiem vai mīļajiem. Jaunajiem putniem bieži ir divi plāni spārnu stieņi. Sākumā rēķini ir taisni, bet tie sāk attīstīt raksturīgo krustošanas formu, kad tie ir 4-5 nedēļas veci. Kad tie ir nobrieduši, mazuļi līdzinās pieaugušām sievietēm, un jaunie vīrieši turpina nobriest, lai veidotos brūns dzeltenā un sarkanā krāsā.

Pārtika: Sēklas, pumpuri, kukaiņi, kāpuri, ogas (Skatīt: graudveidīgs)

Biotopi un migrācija:

Šie stingrie žubi mājās ir skujkoku vai jaukti meži. Tie ir plaši izplatīti pa Ziemeļameriku, Eiropu un Āziju, un parasti tie netiek migrēti. Tomēr sarkanie krustnagliņi var būt ļoti nomadiski, jo tie meklē bagātākās kultūraugus, bet, kad kultūraugi ir nabadzīgi, šie putni kļūst par neatgriezeniskiem.

Pat bez visaptveroša traucējuma, daži bargi novērojumi, visticamāk, tiks reģistrēti uz dienvidiem no viņu paredzamā diapazona katru ziemu.

Šie putni ir visu gadu Kanādas boreālo mežu iedzīvotāji no Aļaskas dienvidu austrumiem līdz Ņūfaundlendai un Labradoram, savukārt to Ziemeļamerikas diapazons sniedzas uz dienvidiem, izmantojot rietumu Rocky Mountains un Meksikas centru Hondurā. Sarkanie krustnagliņi ir sastopami līdzīgos platumos un līdzīgos biotopos visā Eiropā un Āzijā, tostarp Skandināvijā, Spānijā, Turcijā un Indijā, lai gan to populācijas dienvidu apgabalos ir vairāk sadalītas un izolētas. Vasaras vaislas sezonas laikā tās izplatās visā Sibīrijā, un ziemā daži Āzijas iedzīvotāji migrē uz Japānu un ziemeļaustrumu Ķīnu. Tāpat dažas ziemas populācijas Ziemeļamerikā izplatās visā Savienotajās Valstīs, lai gan tās neatrodas no valsts dienvidaustrumu daļas un Teksasas dienvidiem.

Vocalizācijas:

Sarkanie krustiņi bieži zvana lidojumā ar patīkamām piespraudēm. Viņu tipiskā dziesma ir nedaudz skaņa ar 3-4-2 vai 4-4-2 zilbēm, mainot piķi, atstarpi un tonālo kvalitāti ar katru secības daļu.

Uzvedība:

Šos putnus parasti aplūko pāri vai mazos ganāmpulkus.

Veicot barošanu, tie ir veiklīgi un akrobātiķi, kāpšana pa priežu konusiem vai pogling otrādi, vienlaicīgi izmantojot gan kājas, gan rēķinus. Viņi pievelk savu rēķinu kūgā, lai piestiprinātu konusa šķautnes, un izmanto to mēles, lai slaucītu sēklas mutē.

Šajos krokodilos apmeklēs arī sāls laktas un ziemā bieži redzami lauku ceļu malā, kur tos var ievākt sāli vai smiltis.

Reprodukcija:

Tie ir monogāmie putni. Sieviete izveido liela izmēra kauss formas ligzdu ar zariem, zāli un mizu, nostiprina kausu ar smalkākajām zālēm, sūnu un kažokādu. Ligzda ir novietota 6-40 pēdas virs zemes, noslēpta puķu adatu krūzīties labi no koka stumbra. Ovālas formas olas ir gaiši bālgātas vai ļoti gaiši zilas vai zaļas, un tās ir marķētas ar smalkām līnijām vai plankumiem brūnos vai purpursarkanos toņos.

Marķējumi parasti tiek koncentrēti olu lielākajā galā.

Mātīte inkubē olas 12-18 dienas, kuras laikā vīrietis ēd ēdienu. Pēc altricial cāļiem lūka, vīrietis turpina barot sievietes vairākas dienas, kamēr cāļi ir ļoti jauni un neaizsargāti, bet, pieaugot abiem vecākiem, barība baro nestlings. Pākšaugu vidū ir 2-5 olas, un saistais pāri katru gadu var palielināt 1-2 putekļus.

Tā kā sarkanie krustnagliņi ir atkarīgi no bagātīgiem pārtikas avotiem, lai barotu savus jauniešus, viņi var sākt audzēt jau janvāra beigās vai februāra sākumā, kad ir sasnieguši konusa kultūru.

Piesaistot Red Crossbills:

Šīs žubas var būt ziņkārīgs par cilvēkiem un apmeklēs barošanas punktus, kur ir pieejamas melnā eļļas saulespuķu sēklas. Ar spēcīgiem rēķiniem tie var viegli iekļūt lielākās svītrainām saulespuķu sēklās.

Arī vecmeitu koku stādīšana pagalmā palīdzēs piesaistīt šos putnus. Īpaši pievilcīgie ir koka, egles, egles, cīkstones un priedes koku sugas.

Saglabāšana:

Kaut arī šie putni netiek uzskatīti par apdraudētiem vai apdraudētajiem, viņi apdraud dzīvotņu zudumu apgabalos, kur mežizstrāde un attīstība samazina skujkoku mežus.Dažos reģionos viņi zaudē pārtikas piegādes ievestām vāverēm.

Vislielākā problēma ir tā, ka, ja šie putni tiek sadalīti dažādās sugās, nekavējoties var uzskatīt, ka tie ir apdraudēti vai apdraudēti. Tādēļ ir ļoti svarīgi nodrošināt, lai šie putni būtu aizsargāti visās to platības daļās.

Līdzīgi putni:

  • Baltais spārnotais crossbill (Loxia leucoptera)
  • Parrot Crossbill (Loxia pytyopsittacus)
  • Scottish Crossbill (Loxia scotica)
  • Hispaniolan Crossbill (Loxia megaplaga)
  • Pine Grosbeak (Pinicola enucleator)
Foto - Red Crossbill - Vīrietis © Jason Crotty

Video Instrukcijas: .

Atstāt Komentāru