Pine Siskin

Salīdzinoši izplatīts putns, priežu šķiņķis bieži vien tiek sajaukts ar cita veida zariņiem un zvirbuļiem, jo ​​lauka atzīmes nav tik satriecošas kā daudzi citi putni. Tiklīdz jūs atpazīsiet šos mazos, bet trauslos putnus, tomēr jūs labāk novērtēsiet, cik enerģisks un izklaidējošs priežu šķiņķis var būt.

Parastie vārdi: Pine siskin
Zinātniskais nosaukums: Carduelis pinus
Zinātniskā grupa: Fringillidae

Izskats:

  • Bill: Å aurs un trÄ«sstÅ«rains, asi vērsts, tumÅ¡s pelēks-melns, var bÅ«t vieglāks apakšā
  • Izmērs: 4-5 collas garÅ¡ ar 8 collu spārnu spārnu, plānu Ä·ermeni, dziļo asu griezumu, smailus spārnus
  • Krāsas: BrÅ«ns vai gaiÅ¡i iedegums, bufete, dzeltens, balts, zaļš morfs (reti)
  • Marķējumi: Gan vÄ«rieÅ¡u, gan sievieÅ¡u dzimuma putni izskatās vienādi ar smagām tumšām svÄ«trām uz balta krÅ«tÄ«m un vēdera un melnā un gaišā svÄ«tra uz mantijas. BrÅ«na galva parāda arÄ« smalku brÅ«nu un melnu svÄ«tru. Tievas, spilgti dzeltenas joslas rāda uz spārnu malas, kas rodas no neliela dzeltena plākstera. Viegli redzami vieglie dzeltenie vai bumbiņu spārnu stieņi un dzeltenās plankumi astes malā. Pine siskin zaļās morfas ir reti un tām ir vienādas zÄ«mes, bet ar dziļāku zaļganu nokrāsu. Visās priežu audzēs, kājas un kājas ir tumÅ¡as, un mazuļi izskatās lÄ«dzÄ«gi kā pieauguÅ¡i putni.

Pārtika: Sēklas, kukaiņi, kāpuri, sap, koku pumpuri (Skatīt: visuresveidīgais)

Biotopi un migrācija:

Pine siskins atrodas visā Amerikas Savienotajās Valstīs un Kanādā, un tās ir īpaši izplatītas visā Rocky Mountains un Klusā okeāna ziemeļrietumu piekrastes zonās visu gadu.

Populācijas, kuras audzē Kanādas dienvidos, migrējas uz Centrāleiropas un Austrumu Savienotajām Valstīm, lai gan, ja pārtika ir bagāta, putni nedrīkst migrēt. Ziemas populācijas var atrast arī Meksikas ziemeļrietumos. Pine siskins var viegli pielāgoties skujkoku mežiem un piepilsētas teritorijām, kur atrodas konusveida koki.

Tie ir sastopami arī nezāļu pļavu dzīvotnēs un meža malās.

Šie putni parasti ir nomadu savā diapazonā, un, lai gan tos var atrast lielā skaitā vienu gadu, nākamajā gadā tos gandrīz varētu nebūt. Tie ir pakļauti periodiskiem traucējumiem, jo ​​populācijas un vides apstākļi mainās.

Vocalizācijas:

Par tik mazu putnu, priežu siskin ir ļoti vokāls. Zvani ietver augstu asu ātru chittering, kā arī ātri buzzing. Šie putni būs mutiski argumentiem, lai aizsargātu viņu barošanas vietas no citiem siskiņiem, ērkšķiem vai zvirbuļiem.

Uzvedība:

Pine siskins ir elastīga, ātra lidmašīna, kas ceļo gan lielos, gan mazos ganāmpulkos, un to bieži var atrast jauktos saimēs ar amerikāņu zeltainiem un maziem zeltainiem. Viņi baro zem Nyjer zemēm un sēklu padeves, un piemājas putni var kļūt nežēlīgi un pieraduši pie cilvēka klātbūtnes. Barojot, tie var pat vilināt otrādi, lai piekļūtu vēlamajām sēklām.

Kad satraukti, šie putni agresīvi reaģē ar galvu uz priekšu vērstu draudu parādīšanos, iespējams, ka ar galvu palielina spalvas vai atver rēķinu. Ja kāds cits putns ir pārāk tuvu barojošajam asajam, pastāvīgais priežu šķiņķis var pat pieskarties vai satvert iebrucēju.

Reprodukcija:

Vīriešu un sieviešu putniem ir monogamous attiecības. Sievietes veidos seklu zaru, zālaugu, lapu un ķērpju ligzdu, uzklājot to ar mīkstāku materiālu, piemēram, kažokādu, stādu vai sūnu. Vīri parasti nespēj veidot ligzdu, bet viņš var savākt ligzdošanas materiālu, lai piedāvātu sievieti.

Abi vecāki veicina jauniešu aprūpi. Olas ir gaiši zilgani zaļas un parāda tumšākas sarkanbrūnas krāsas. 3-5 ola sēklām inkubē 12-13 dienas, un pēc inkubācijas mazuļi paliek ligzdā apmēram divas nedēļas. Sievietes vecāks inkubē olšūnas, bet gan vīriešu, gan sieviešu dzimuma putni barojas ar nestlings, un priežu šķirņu pāri var palielināt divus putekļus gadā.

Priedeņu siksiņi ir neaizsargāti pret brūnaļģu cūku bārdiem paradīzē.

Pine Siskins piesaiste:

Šie putni varēs apmeklēt piemājas vietas, kur var atrast atbilstošu pārtikas piedāvājumu.

Piedziņa, kas piedāvā Nyger sēklas caurulītēs, zeķu vai platformu padevēs, kā arī piedāvā melnā eļļas saulespuķu sēklas un svaigā ūdens avotu, bieži apmeklēs priežu siskini. Šos putnus var arī sagriezt suet feeders. Yard ar skuju koku, dabiskās nezāļu sēklas un sēklu ziedi būs pievilcīgi priežu siskini.

Saglabāšana:

Pine siskins netiek uzskatīti par apdraudētiem vai apdraudētiem, taču dažādi populācijas pētījumi pēdējo desmitgažu laikā liecina par strauju samazināšanos. Tā kā šie žubīši pārvietojas biezos ganījumos, tie ir īpaši neaizsargāti pret slimībām, kas izplatās putnu barošanas iekārtās, un piemājas putniņām vajadzētu rūpēties, lai regulāri notīra barotājus, lai mazinātu šo risku. Meža kaķiem un saindēšanās ar pesticīdiem ir arī draudi priežu siskiņiem.

Līdzīgi putni:

  • House Finch (Carpodacus mexicanus)
  • Mazais zeltainis (Carduelis psaltria)
  • American Goldfinch (Carduelis tristis)
  • Eirāzijas Siskina (Carduelis spinus)

Video Instrukcijas: Pine Siskin.

Atstāt Komentāru