• Tom Turcija

    Savvaļas Turcija Tom

    Savvaļas tītari (Meleagris gallopavo) ir uzreiz atpazīstams un spēcīgs putnu varonis. Ziemeļamerikā endēmiski šie putni ir ieviesti dažādās pasaules vietās, un bieži vien tie ir mājdzīvnieki saimniecībās, un tie ir populāri kā pārtika un medības. Tomēr šie unikālie putni ir vēl izklaidējošāki laukā, un tie bieži vien pārsteidz daudzus putnus, kuri ir pazīstami tikai ar tītariem pēc tam, kad tie ir sagriezti un tiek pasniegti pusdienu galdā.

    Parastie vārdi: Savvaļas Turcija, Kopējā Turcija
    Zinātniskais nosaukums: Meleagris gallopavo

    Vīriešu tītari, ko sauc arī par toms, ir lieli, apaļi putni ar spēcīgiem muskuļiem un krāsains apvainojums. Viņus vieglāk atpazīt viņu astiņu ventilatori, plānas spalvas "bārda" uz krūtīm un spilgti sejas bedri, ieskaitot īpašu snood. To aplepnīte ir vienlīdz pievilcīga ar saviem dažādajiem krāsu un mirdzuma veidiem. Tie ir poligāmi putni, un lielākam, labāk attīstītajam tomam ir lielākas iespējas piesaistīt sievietes, lai pievienotos viņa harēmam. Courtship displeji ietver strutting un parādot no viņa asti, bet viņš droops viņa spārni, lai parādās lielāks un vairāk biedējošu. Pazīstamais "rīt" zvans ir arī daļa no tomas uzmākšanās.

  • Vistu Turcija

    Savvaļas turku vistas

    Sievietes tītaru sauc par vistu, un viņa ir diezgan atšķirīga no viņas flamboyant vīriešu kolēģi šajā dimorphic sugas. Sievietes veic lielāko daļu inkubācijas un rūpējas par jauniem cāļiem, un to apvainojums ir daudz vairāk maskēts, lai palīdzētu nodrošināt labāku drošību, kad ir ligzdā vai jauniešu kārībās. Sievietēm tītariem trūkst lielās astes un ir daudz mazāks kā vīriešiem. Kaut arī sieviešu savvaļas tītariem ir dauzīti, sieviešu kūļi ir mazāki un mazāk krāsaini nekā vīriešu kārtas. Lielākajai daļai sieviešu arī trūkst krūšu bārdu, bet aptuveni 10-15 procenti gados vecāku vistu attīstīs šo funkciju. Parasti vistas arī ir daudz mazākas par toms.

  • Turcija Poult

    Savvaļas Turcija Poult

    Jaunu tītaru sauc par pūciņu, un šie precocial cāļi var atstāt ligzdu un sākt barības par sevi peršķīruma dienā. To sērfošana ir daudz pūkaina, lai nodrošinātu izolāciju, un tā ir lielā mērā maskēta bifeļāda un brūnas toņos, lai pasargātu tos no plēsoņām. Lai gan visus jaunos tītarus var saukt par džentīniem un cāļiem, jo ​​tie kļūst nedaudz vecāki, bet vēl nav neatkarīgi, jauno vīrieti var saukt par džeku, un jaunu sievieti var saukt par jenniju.

  • Tītaru pūtīte

    Savvaļas turku ganāmpulks

    Savvaļas tītari ir sadzīves putni, kas ceļo mazos vai vidējos ganāmpulkos, parasti ar vienu dominējošu vīrieti un ne vairāk kā 20 vai vairāk vistu, kas veido viņa harēmu. Pēc tam, kad cāļi ir izšķilti, jaunie putni paliks kopā ar ģimenes ganāmpulku, līdz tie sasniegs pieaugušo izmēru un sāks meklēt savus draugus un teritorijas. Vairākas vistas ziemas laikā var radīt to vaislas lopus vienā un tajā pašā ganāmpulkā, radot ganāmpulkus ar 150 vai vairāk putniem. Pagalmā tītaru pūtīte, ko sauc arī par spāru vai rīvētu, var ātri iztukšot vairākas padeves, un to ne vienmēr var vērot lauku pļavas.

  • Savvaļas Turcija lidojumā

    Savvaļas Turcija lidojumā

    Tā kā savvaļas tītari ir lieli, relatīvi smagie putni, bieži vien tiek pieņemts, ka viņi vai nu nevar lidot vai arī tie nav labi fliers, ja tie veic uz gaisu. Patiesībā savvaļas tītari ir ļoti spēcīgi fliers un var lidot ar ātrumu līdz pat 55 jūdzēm stundā lidojuma laikā ar platiem, noapaļotiem spārniem, un bieži vien tie lido, kad satrūd vai apdraud. No otras puses, mājas tītarus bieži audzē tieši, lai sasniegtu smagākus svarus ar lielāku gaļas proporciju krūšu muskuļiem, un viņi nevar viegli lidot vispār.

  • Turcija kokā

    Savvaļas Turcija kokā

    Visbiežāk sastopamā vietā, kur redzēt savvaļas tītarus, barojas uz zemes, bet viņi faktiski rost kokos un lidos piemērotā kokā, jo katru vakaru norisinās tumsa. Tas palīdz pasargāt ganāmpulkus no nakts plēsoņām, taču var būt satriecoši putniņiem, kuri neplāno redzēt tādus lielus putnus virs viņu galvas. Laiku pa laikam savvaļas tītari arī baro lopus kokos, augļus vai riekstus sagriež tieši no filiāles, lai arī biežāk tie nokrīt zemē, lai atrastu jau nokritušos ēdienus.

  • Ziemas savvaļas turcija

    Savvaļas Turcija ziemā

    Savvaļas tītari nemirgo un to var atrast visa gada garumā, lai gan tie bieži ir nomadu, meklējot visvairāk bagātīgos pārtikas avotus. Ziemā savvaļas tītari visbiežāk apmeklē putnu barotājus, kuri ir izskalojuši sēklas vai barošanas vietas, kurās ir pieejams krekinga kukurūza. Viņu lielās dziļās trases var satriekt pakaļgala putnus, kuri, iespējams, negaidītu tik lielus, izsalkušus putnus viņu padevējos.

  • Turku saimniecība

    Vietējā Turcijas lauku saimniecība

    Iekšzemes tītari ir vienas un tās pašas sugas zivis kā savvaļas tītari, bet audzētavās tiek audzēti audzēti gaļas produkti. Ir daudz veidu tītaru audzētavās, no liela mēroga komerciālām darbībām līdz mazākām brīvās turēšanas vietām vai bioloģiskajām iekārtām. Vietējiem tītariem bieži ir apvainojums, kas izteikti atšķiras no viņu savvaļas brālēniem. Kaut arī visbiežāk sastopamā variācija ir tīrs balts putns ar sarkaniem pērtiķiem, iekšzemes tītari var būt arī nokrāsas nokrāsas, brūnas, pied un melnas. Atkarībā no šķirnes, ko izmanto tītaru audzēšanai un kā tie tiek audzēti, tie var arī izskatīties gandrīz neatšķiras no savvaļas tītariem.

  • Ocelēta Turcija

    Ocelēta Turcija

    Parastie vārdi: Okelēts Turcija, Pavo, Ucutz il Chichan
    Zinātniskais nosaukums: Meleagris ocellata (agrāk Agriocharis ocellata)

    Kamēr ocelētie tītari ir izteikti atšķirīgas sugas nekā viņu savvaļas tītaru brālēni, šie putni ir pietiekami līdzīgi, lai tos reizēm sajaukt ar citiem savvaļas tītariem. Salātu tītari tomēr ir daudz spilgtāki par savvaļas tītariem, viņu sejas bārksti ir daudz salokīgāki, un viņu astēm ir raksturīgas acis. Viņu uzvedība un uzturs ir līdzīgi savvaļas tītariem, taču to klāsts ir daudz ierobežotāks. Salātu tītari atrodas tikai Jukatanas pussalā, kas atrodas Meksikas dienvidos, nedaudz pagarinot Gvatemalas ziemeļdaļā un Belizas ziemeļaustrumu daļā. Tie ir sastopami tropu mežos, mežainos un blīvos džungļos, kā arī krūmājos purvos vai aizaugušos lauku apvidos un dod priekšroku blīvākai veģetācijai.

Video Instrukcijas: OKAA Rallijā Latvija.

Atstāt Komentāru