Ziemeļu raganu putns

Ziemeļu mockingbird ir salīdzinoši nemanāmu putns apskatīt, bet iespaidīgs, lai klausītos. Ar savu apbrīnojamo spēju imitēt citas putnu dziesmas un skaņas, tā zinātnisko nosaukumu poliglotti - "daudzi valodas" - ir ļoti apt. Kā valsts Arkanzasas, Florida, Misisipi, Tenesī un Teksasas putns, šis putns ir plaši izplatīts un labi zināms, bet cik daudz jūs to patiesībā zināt?

Parastie vārdi: Ziemeļu raganu putns, putojošais putns

Zinātniskais nosaukums: Mimas poliglotti

Zinātniskā grupa: Mimidae

Izskats:

  • Bill: Īss, tumÅ¡s, izturÄ«gs
  • Izmērs: 10 collas garÅ¡ un 14-15 collu spārnu svars, garas astes un kājas
  • Krāsas: Pelēks, melns, balts
  • Marķējumi: VÄ«rieÅ¡u un sievieÅ¡u putni izskatās vienādi ar vidēji pelēku galvu un muguru, tumšākiem spārniem ar diviem plāniem baltiem stieņiem un trekniem baltajiem plankumiem, kas ir labāk redzami lidojumā. Aste ir tumÅ¡i pelēka vai melna ar baltu ārējo spalvu, un krÅ«Å¡u kurvÄ« un vēderā ir balti vai pelēcÄ«gi balti. Putniem ir vāja melna svÄ«tra gar lāsēm no rēķina uz aci. Lidojuma laikā baltās ārējās asas spalvas un baltie spārnu plankumi ievērojami atpaliek. Acis ir dzeltenbrÅ«nas, un kājas un kājas ir melnā vai tumÅ¡i melnā pelēkā krāsā.
    Nepilngadīgie putni izskatās līdzīgi kā pieaugušajiem, bet tiem var būt izšķirošs izskats, un ļoti jauni ziemeļu mockingbirds parāda pelēkas krāsas uz krūtīm un sāniem.

Pārtika: Kukaiņi, tārpi, augļi, ogas, mazie dzīvnieki, čūskas, ķirzakas, sap (Skatīt: visuresveidīgais)

Biotopi un migrācija:

Ziemeļu mockingbirds sauc par "ziemeļdaļām", jo lielākajā daļā mockingbird sugu dzīvo tropos. Šī suga ir ļoti pielāgojama un to var atrast lauksaimniecības zemēs, piepilsētas zonās, mežos un pilsētās, kas atrodas uz ziemeļiem no Masačūsetsas un Konektikutas līdz Oklahomai, Ņūmeksikā, Arizonā un piekrastes Kalifornijā.

Viņi dod priekšroku salīdzinoši blīvajām biezokām un krūmājiem līdzīgām teritorijām, tostarp piekrastes koridoriem, aizaugtiem laukiem, mežu malām un līdzīgām dzīvotnēm, jo ​​īpaši, ja ir pārblīvēti sīvie augi. Ziemeļu mockingbird teritorija pakāpeniski paplašinās tālāk uz ziemeļiem, kad pārtikas avoti paplašinās. Šie putni parasti ir visa gada garumā dzīvojošie iedzīvotāji, bet ekstremālās ziemeļu populācijas var migrēt sezonāli, it īpaši grūto ziemu laikā.

Vocalizācijas:

Ziemeļu mockingbird balss ir tās visizteiktākā īpašība. Putnam ir ne tikai savi unikāļi, bet arī buļļi un ķirši, bet pētījumos ir atrasts mockingbirds, lai atdarinātu vismaz 50 citu putnu zvani un dziesmas, kā arī citus dzīvniekus, mašīnas un mūziku. Pirms mainīt zvanus parasti atkārto 3-5 reizes, un vienas putnu zvanu sarežģītība un dažādība norāda uz tās briedumu un pieredzi. Ar šādu repertuāru tas nav neparasts, ka šie putni dzied visu nakti, it īpaši spilgtā mēness gaismā, kā arī dienas laikā.

Uzvedība:

Šie putni parasti tiek atrasti vienatnē vai pa pāriem, bet viņi drosmīgi atražos laukos vai meža bārkstis dziedāt. Viņi bieži staigā un apēsti, lai barotu kukaiņus uz zemes, un viņi var ātri vai ātri pacelt savus spārnus, lai satriektu viņu laupījumu.

Ziemeļu mockingbirds ir ļoti aizsardzības no saviem ligzdām un niršanas, flash spārnus vai citādi izmantot apdraudējuma pozas, lai iebiedētu iebrucējiem. Mockingbirds pat ir ierakstīti kā mobbing un niršanas pie cilvēkiem, kuri cenšas tuvināties ligzdošanas jomās.

Reprodukcija:

Tie ir monogāmi putni, kas veido ilgtermiņa pāra saites un var pat mate dzīvot. Kausa formas ligzdas veido zariņi un izklāta ar smalkākajām zālēm. Ligzdas novieto 3-10 pēdas virs zemes, bieži krustains krūms vai blīva biezputra.

Ziemeļu raganas putnu olas ir bumbieri vai iedeguma krāsas un brīvi apkaisa ar tumšāku brūnu vai iedegumu. Sievišķais putns inkubē 3-6 olas sēklas 12-13 dienas, un abiem vecākiem baro ligzdas 11-13 dienas. Pāri var audzēt 2-3 vaislas pupiņas gadā, un nepilngadīgie putni bieži paliek kopā ar savu ģimenes grupu pat tad, ja tiek aprūpēti jauni vaislas dzērumi.

Ziemeļmotlingu piesaiste:

Ziemeļu mockingbirds viegli apmeklēt piemājas feeders, kur ir pieejamas maizes lūžņi, suet, zemesriekstu sviests, āboli un rozīnes. Lai dzīvotņu padarītu vēl pievilcīgāku un aicinātu putnus dziedāt, putniņiem vajadzētu atstāt otu un neapbruņot kokus, lai nodrošinātu pietiekami daudz vietas. Putnu ogu krūmiem un piemērotai atklātajai platībai, kas paredzēta barošanai, padarīs pagalmu vēl pievilcīgāku mockingbirds.

Saglabāšana:

Divdesmito gadsimta astoņdesmitajos gados mockingbirds tika bieži apceptas un pārdotas kā mājdzīvnieki un būris putni. Šodien šī prakse ir beigusies un, lai arī ziemeļmotori neuzskata par apdraudētām vai apdraudētām, viņi cieš no vairākiem riskiem, jo ​​īpaši pilsētu un piepilsētu teritorijās. Tā kā tie bieži barojas uz zemes, savvaļas kaķi un āra mājdzīvnieki var būt liela problēma, un pesticīdu un insekticīdu pārmērīga lietošana var novērst viņu pārtikas piegādi. Minēto mākslīgo draudu samazināšana var būt ļoti noderīga, lai saglabātu ziemeļu mockingbirds.

Līdzīgi putni:

  • Townsend Solitaire (Myadestes townsendi)
  • Pelēks kaķēns (Dumetella carolinensis)
  • Loggerhead Shrike (Lanius ludovicianus)
  • Zila-pelēka gnatcatcher (Polioptila caerulea)
  • Sage Thrasher (Oreoscoptes montanus)
  • Bahamas Mockingbird (Mimas gundlachii)
  • Tropu mockingbird (Mimas Gilvuss)

Video Instrukcijas: Rallijsprints Gulbis 2013.

Atstāt Komentāru