Mazs pingvīns

Mazais pingvīns ir vismazāko īpatnējo plūmju no visām pingvīnu sugām, bet tas var būt pirmais, kas attīstās no lidojošiem putniem. Birders, kas uzzina vairāk par šiem mazajiem pingvīniem, var labāk novērtēt savu unikalitāti, pat ja putni to neizskatās pēc izskata.

Parastie vārdi: Mazais pingvīns, zilā pingvīns, mazais zilais pingvīns, pasaku pingvīns, kororas pingvīns, baltais plakanais pingvīns, austrāliešu pingvīns

Zinātniskais nosaukums: Eudyptula minor

Zinātniskā ģimene: Spheniscidae

Izskats:

  • Bill: Melna ar biezu kulmīni, nedaudz āķains galu, bāli apakšdaļa
  • Izmērs: 13-15 collas garš ar 11-14 collu spārnu spārnu, sakapātu būvē, īsā asti
  • Krāsas: Zilgana, pelēka, balta, brūna, melna, rozā
  • Marķējumi: Dzimumi ir līdzīgi, lai gan vīrieši ir nedaudz lielāki un smagāki nekā sievietes. Šajos pingvīnos ir plīsums ar zilgani pelēkiem vai zilgani melniem nokrāsas nokrāsu un baltiem vai pelēcīgi baltiem apakšdaļām. Sejā var parādīties vieglāks aurikulārais plāksteris, un apakšdaļas var būt iekrāsotas ar netīrumiem no šīm pingvīnu ieradumiem slēpties zem krūmiem un ligzdojošos aizņemtos. Papēži ir nedaudz tumšāki un abās pusēs var būt plāna balta maliņa, kas var padarīt līstes šaurāku. Acis ir pelēks-melns vai zilgani pelēks, un kājas un kājas atrodas no rozā līdz gaiši balta ar pelēkām zolēm un melniem taloniem.
    Nepilngadīgie izskatās līdzīgi kā pieaugušajiem, bet parasti ir mazliet pelēks, un augšējās daļas var būt nedaudz bālākas. Jaunajiem putniem ir arī mazāki rēķini.

Pārtika: Zivis, krils, kalmari, vēžveidīgie (Skatīt: Piscivorous)

Biotopi un migrācija:

Šīs pingvīni lielāko daļu laika pavada dienas laikā jūrā, bet naktī dod priekšroku akmeņainiem krastiem vai krūmāju dzīvotnēm, tostarp meža malām pie krasta līnijām. Tos var atrast gan smilšu pludmalēs, gan akmeņainās skulptūrās, kamēr ir pietiekami daudz pārklājuma, lai palīdzētu viņiem justies droši.

Mazie pingvīni atrodas pie Austrālijas dienvidu un dienvidaustrumu krastiem, kā arī piekrastes Tazmania un Jaunzēlandes. Šie putni nemirgo, bet Dienvidāfrikā un Čīlē reizēm tiek novēroti blēņas, iespējams, pēc tam, kad šie putni varēja tikt vētras tālu no viņu klāsta.

Vocalizācijas:

Vismazākā no pingvīns sugām ir visskaļākā balss un vislielākā vārdnīca, kuras repertuārā ir dažādi pīkstiņi, miziņas, kroni, grunts un pīkstieni. Pieaugušie var būt diezgan skaļš, bet cāļi parasti izmanto augstu pieskaņu, lai piesaistītu uzmanību un veicinātu barošanu.

Uzvedība:

Šos pingvīnus bieži raksturo kā nakts, taču patiesībā viņi visas dienas laikā darbojas jūrā, jo tie ir lopbarība. Skatuvumi ir bieži sastopami krēslas stundās, tomēr, tā kā šie pingvīni ir ļoti prognozējami, atstājot un atgriežoties pie ligzdošanas vietām un pietauvošanās vietām, biežāk novērojot vēlu vakaru vai nakti.

Mazie pingvīni ir nedaudz rupjš un lopbarība grupās. Kā mazāki putni, viņu niršanas parasti ir sekla, parasti ir mazāk nekā 60 pēdu dziļumā, lai gan ir ierakstīti līdz 100 pēdu dziļumam.

Uz zemes šie pingvīni ir ļoti piesardzīgi pret cilvēkiem un plēsoņām un ātri pāriet starp pārsega vietām pirms atpūtas.

Taču tie var būt agresīvi viens otru, un tie iesaistīsies sacensību spiežošajos un spiedošajos spēkos, kā arī viens otru satricinošs, lai noteiktu dominējošo stāvokli.

Reprodukcija:

Tie ir monogāmie pingvīni, kas mate pēc aizraušanās parādās, kad vīrietis norāda viņa rēķinu uz debesīm un satricina viņa papēžus, jo viņš aicina piesaistīt sievietes uzmanību. Vīrs arī iezagt pazemes burvju ligzdu, uzliku ar lapām un līdzīgām gruvešiem. Ligzdu atveres parasti novieto zem bieza zarnu saknēm vai citādi zem pārsega, un šie putni arī ligzdās klinšu klinšu, alu vai ligzdošanas kastēs, kas ir pienācīgi tumšas un aizsargātas. Nesti bieži vien tiek izmantoti jau vairākus gadus, un šie koloniālie putni atrodas tuvu viens otram.

Tipiskajā ligzdā ir divas olas, un abiem vecākiem inkubācijas pienākumus veic pārmaiņās, jo viens no vecākiem dodas uz lopu barību, bet otra - par olām.

Inkubācijas periods ir 30-40 dienas, un pēc jaunajiem pingvīnu lūkām abi vecāki turpina rūpēties par cāļiem vairākas nedēļas, līdz nepilngadīgie ir vairāk neatkarīgi.

Kaut arī šie pingvīni katru gadu audzē tikai vienu pākšaugu, saistais pāris var mēģināt sākt otru vai pat trešo ligzdu, ja agrākās ligzdas neizdodas vai cāļi mirst. Šie putni sāk audzēt, kad viņiem ir 2-3 gadi, un viņi var pavadīt mūžu, lai arī šķiršanās notiks, ja audzēšana nav veiksmīga.

Piesaistot mazos pingvīnus:

Šie putni nav piemājas sugas, bet tie labi pielāgojas nebrīvē un to var redzēt zooloģiskajos dārzos un akvārijos visā pasaulē. Birders, kuri vēlas pievienot mazus pingvīnus savos dzīves sarakstos, var izpētīt ekskursiju iespējas, kas ietver nakts "parādes" brilles, kurās maz pingvīni ligzdas un rost, nodrošinot uzraudzīt apskatīt savvaļas pingvīni, vienlaikus samazinot stress putniem.

Saglabāšana:

Tikai šo pingvīnu baltās šķēlītes pasugas tiek uzskatītas par apdraudētām. Visus mazos pingvīnus aizsargā dažādi tiesību akti ne tikai kā vietējā savvaļa, bet arī Austrālijas, Tasmānijas un Jaunzēlandes kultūras un garīgās nozīmes dēļ.Invazīvās plēsēji var būt īpaši postoša maz pingvīnu koloniju, un suņi, kaķi, lapsas un mājas seskiem piemīt visi bija smagi skārusi arī šo putnu pagātnē. Klimata pārmaiņas, kas maina populācijas piemērotas plēsīgo zivju var radīt problēmas maz pingvīni, un šie putni ir arī liels risks no naftas noplūdes un piesārņojumu. Ja ligzdošanas kolonijas atrodas blakus piepilsētas zonām, mazu pingvīnu apdraud arī transportlīdzekļu sadursmes.

Līdzīgi putni:

  • Dzeltenbrūns pingvīns (Megadīptes antipodi)
  • Chinstrap Penguin (Pygoscelis antarctica)
  • Gentoo Penguin (Pygoscelis papua)
Foto - Little Penguin © _somaholiday

Video Instrukcijas: The optimism bias | Tali Sharot.

Atstāt Komentāru