Meksikas Tuluma drupas panorāma

Ja jūs plānojat pāriet uz Meksiku vai nu pastāvīgi, vai ilgāk, jums būs jāapzinās dažādi valsts vīzu veidi.

FM3

FM3 ilgtermiņa (vai ne-imigrantu), neimigrācijas vīza ir dokuments, kas jums nepieciešams, ja plānojat palikt Meksikā kaut kas ilgāks par 6 mēnešiem. Šis ir ik gadu atjaunojams dokuments. Lielākajai daļai ārzemnieku, kas dzīvo Meksikā, šī ir vienīgā vīza, kas viņiem ir vajadzīga.

Tas dod viņiem tiesības dzīvot Meksikā saskaņā ar vīzu nosacījumiem. Šī vīza nerada pastāvīgas uzturēšanās statusu vai Meksikas pilsonību.

Pieteikums FM3

FM3 pieteikšanās process var būt sāpīgs un izvilkt, tāpat kā daudzās citās valstīs notiekošās birokrātiskās imigrācijas procedūras. Tomēr manai māsai un viņas vīram Quintana Roo valstī bija Playa Del Carmen diezgan nesāpīga pieredze. Viņi to visu darīja tikai nedaudz vairāk nekā mēnesi un bez advokāta izmantošanas.

Palīdzības saņemšana

Mana māsa un viņas vīrs bija paveicies, jo viņi izmantoja pakalpojumus veikalā, kas tika izveidots, lai palīdzētu ārzemniekiem visā procesā - aizpildot veidlapas un rakstot vēstules (protams, visi spāņu valodā), palīdzot viņiem apkopot visu nepieciešamo informāciju process. Vislabāk šis veikals atrodas tieši ārpus imigrācijas biroja, burtiski mazāk nekā desmit soļu attālumā!

Turiet acu atvērtu. Biežāk nekā nē, būs kāds pietiekoši uzņēmīgs, lai tiktu izveidots tieši tāds veikals pie Imigrācijas biroja, kas jums palīdzētu.

Kopējās izmaksas

Kopējās izmaksas bija apmēram 500 ASV dolāri. Tie ietvēra maksu, kas samaksāta par faktiskajām vīzām, kā arī par palīdzību, ko veikals viņiem deva, ieskaitot fotogrāfijas un fotokopēšanu (ko arī nodrošina veikals).

Nepieciešamie dokumenti

Pieteikumam būs nepieciešams:

  • Tiešais vēstuli (spāņu valodā), kas lūdz FM3. Manai māsai un viņas vīram tas bija paredzēts veikalam. Vēstulē jāiekļauj jūsu vārds, adrese un oficiāls pieprasījums mainīt imigrācijas statusu no tūrisma uz FM3. Norādiet arī to, ka esat noapaļojis vajadzīgos dokumentus un visus pieprasītos priekšmetus no jums.
  • Jūsu tūrisma karte, kuru saņēmāt iebraucot valstī. Šo veidlapu sauc arī par FMM.
  • Jūsu pases katras lapas oriģināls un kopijas.
  • Kopā 5 jaunāki infantile izmēra krāsu attēli (3 priekšpusi un 2 profils). Pārliecinieties, ka šīm fotogrāfijām nav neviena rotaslietas.
  • Komunālo pakalpojumu rēķins, kurā norādīta adrese, kurā jūs dzīvojat. Strāvas rēķins darbojas vislabāk (kaut kāda iemesla dēļ tie nav pārāk īsti, ja rēķins nav jūsu vārds).
  • Pierādījums par pietiekamiem naudas līdzekļiem, lai uzturētu iztiku Meksikā. Nepieciešamā summa mēnesī tiek regulāri pārskatīta, un tā ir atkarīga arī no katras situācijas, un, vēl svarīgāk, saskaņā ar konkrēto biroju, pilsētu un valsti, kurā jūs piesakāties. Bumbas laukuma summa ir vienāda ar 1250 ASV dolāriem uz vienu personu mēnesī un papildu 50% no šīs summas katram apgādībā esošajam. Jums būs jāuzrāda dokumentācija - parasti pēdējie trīs mēneša pārskati jūsu bankas kontā.

  • Jūsu laulības apliecība, ja piemērojams.

Maksājums

Jums būs jāmaksā pieteikuma maksa (aptuveni 60 ASV dolāri): Immigrācijas birojs (INM) sniegs jums veidlapu, kuru jūs veiksiet bankā, lai samaksātu summu.

Jūsu pieteikuma norises pārbaude

Kad jūs atgriežaties INM birojā ar pierādījumu (no bankas), ka esat samaksājis nodevu, Birojs jums izdos paroli (Contraseña). Kopā ar jūsu lietojumprogrammas ID (Pieza) šī parole ļaus jums ievadīt šo vietni, lai jūs varētu pārbaudīt sava pieteikuma norisi.

FM3 iegūšana

Gaidīšanas laiks ir atšķirīgs, bet mana māsa gaidīja tikai mēnesi, pirms viņa tika informēta tiešsaistē, lai atgrieztos INM birojā, lai saņemtu savu FM3 vīzu.

Viņa un viņas vīrs šovasar svinēja.

Video Instrukcijas: .

Atstāt Komentāru