Crested Barbet

Crested grilam ir segvārds "augļu salāti" par izlases veida, jauktas apvainojuma krāsas un daļēji frugivorous diētu - lai gan šie putni ēst daudz vairāk nekā augļi. Atšķirīga un kopēja bārbekjū, tie ir lieliski putni, lai redzētu jebkuru biržu, kas apmeklē savu diapazonu Dienvidāfrikā.

Parastie vārdi: Crested Barbet, Levaillant's Barbet

Zinātniskais nosaukums: Trachyphonus vaillantii

Zinātniskā ģimene: Lybiidae

Izskats:

  • Bill: Liela un stoza, bāli zaļgani dzeltena ar pelēk-melnu galu
  • Izmērs: Garums 9-10 collas garš un 13-15 collu spārnu svars, garā asti, liela galva, noapaļoti spārni, pinkains purvs
  • Krāsas: Sarkana, dzeltena, melna, balta, pelēka, brūna
  • Marķējumi: Dzimumi ir līdzīgi. Galva ir plankumaina ar sarkanu un dzeltenu krāsu un izplūduši pelēko-melno punktu uz auskariem, un lāses ir melnas vai tumši pelēkas. Kakls ir gluds dzeltens. Mantle, spārni un bieza krūšu josla ir melnas un apzīmētas ar baltiem pusmugurkauliņiem vai punktiem. Apakšējā aizmugure ir dzeltena ar sarkaniem augšējās sviras pārklājiem, kā rezultātā tiek parādīta melna astes, kas apzīmēta ar baltiem stieņiem un balta astiņa galu. Apakšstilbs ir dzeltenā krāsā ar sarkanu svītru uz krūtīm. Krusts ir zilā krāsā. Acis ir tumšas, un kājas un kājas ir pelēkas.
    Nepilngadīgie ir līdzīgi pieaugušajiem, bet kopumā krāsaini ir brūnāki. Jaunākiem putniem krūšu grupā ir daudz mazāk baltuma, un īss ir īsāks.

Pārtika: Augļi, kukaiņi, olas, gliemeži, jauni putni (Skatīt: visuresveidīgais)

Biotopi un migrācija:

Šie režģi dod priekšroku atvērtām meža platībām vai savvaļas tīrīšanai ar izkaisītu veģetāciju, un tās atrodas arī upju gultnēs un līdzīgos krasta koridoros. Tās bieži atrodamas arī piepilsētas rajonos.

Visu gadu garumā noķertais grila spraugs norisinās daudzās Dienvidāfrikas pusēs - no Angolas un Zambijas uz dienvidiem līdz austrumu Botsvānai, rietumu Mozambikā un Dienvidāfrikas ziemeļdaļā.

Šie putni parasti migrē, lai gan tie var kļūt arvien vairāk nomadu ekstremā sausuma laikos, meklējot labākos ūdens avotus.

Vocalizācijas:

Tie ir ļoti vokālie putni, kuriem ir brīnišķīga, ātra, bungu tipa dziesma, kas var ilgt vairākas minūtes vienlaikus. Piezīmju temps ir konsekvents visā garumā un dziesmas laikā tas ir mazliet atšķirīgs. Savas repertuāras ir arī mainīgas un satraucošas variācijas.

Uzvedība:

Cekurbaini dēsti var būt ļoti teritoriāli un agresīvi, it īpaši vaislas sezonas laikā. Viņi nomainīs citus putnus no ligzdošanas vietām un pat nomocīs un uzbruks zīdītājiem un rāpuļiem. Šie putni parasti ir vientuļnieki vai redzami pa pāriem, un viņi izvēlas barot zemi vai zemu veģetāciju. Uz zemes tie ir bouncy walk, bet tie ir neveikli lidojuma laikā un parasti tikai lidot īsos attālumos. Tā kā tie sēklas atvesti, tie palīdz izplatīt veģetāciju un atjaunot biotopu daudzās vietās.

Reprodukcija:

Tie ir monogāmie putni. Sausais pāri strādās kopā, lai izrautu dobuma ligzdu rotātā kokā, parasti pozicionējot ieeju filiāles apakšā. Ieeja ved uz īsu tuneli, kas atveras ligzdošanas dobumā, kur tiks novietotas 1-5 olas.

Atsevišķos gadījumos garnētu grilu ligzdas iemet termītu pilskalnēs vai var noķert ligzdas no citiem dobumā ievietojošiem putniem.

Sievietes vecāks inkubē olas 13-17 dienas, un pēc altricial jaunā lūka, abi vecāki baro tos 27-30 dienas. Pielāgošanas periodā vecāki arī strādās, lai palielinātu ieejas caurumu, un tie regulāri izņem fecal materiālu, lai palīdzētu saglabāt ligzdu mazāk acīmredzama, lai plēsoņām. Šie putni var izaudzēt visu gadu, ja apstākļi ir pareizi, un katru gadu var tikt izaudzēti 1-5 audi.

Ceptajiem bāriem dažkārt tiek ievāktas dažādu honeyguide sugu olšūnas.

Crested Barbets piesaiste:

Šie putni viegli apmeklē putnu draudzīgus pagalmus savā diapazonā. Nepietiekamu koku saglabāšana vai lielu putnu māju vai ligzdošanas kāršu ierīkošana var piesaistīt grila koka grīdas, kā arī ieaudzēt piemērotus pārtikas produktus, piemēram, gvajavas, vīģes vai ogu krūmus.

Daudzās piepilsētas zonās šie putni ir sirsnīgi apsveicami, jo viņi ēd daudz gliemežu un nodrošina labāku dārzu kaitēkļu kontroli.

Saglabāšana:

Kaut arī šie putni ir laipni gaidīti dārza dārzos, tie ne vienmēr tiek laipni gaidīti stādījumos, kur viņu vēlēšanās pēc augļiem var nopietni sabojāt kultūraugus. Tāpēc laiku pa laikam tiek vajāti zirga mugurkaulnieki, un šiem putniem ir apdraudēta arī lolojumdzīvnieku tirdzniecība. Neraugoties uz šiem draudiem un pakāpeniski samazinot kopējo iedzīvotāju skaitu, tomēr crested grilis vēl nav uzskatīts par apdraudētu vai apdraudēta.

Līdzīgi putni:

  • Dzeltenās plankumainas bārbeles (Buccanodon duchaillui)
  • Sarkans un dzeltens barbets (Trachyphonus erythrocephalus)
  • Dzeltensbetons Barbets (Trachyphonus margaritatus)
  • Black-Collared Barbet (Lybius torquatus)
Foto - Crested Barbet © Steve Slater

Video Instrukcijas: Crested Barbet male and female calling to each other.

Atstāt Komentāru