Zilas-pelēkas gnatcatcher - vīrietis

Ziemeļamerikā visplašāk izplatītais gnatcatcher ir zilgani pelēks gnatcatcher, kurš bieži vien netiek ņemts vērā, jo tas saglabā augstu koku zaļumu, bet putnus, kuriem ir pieredze ar aukstu, var dzirdēt šo putnu dziesmu un izmantot šīs dzirdes pavedienus lai atrastu putnus.

Parastie vārdi: Zilā-pelēkā gnatcatcher, mazā mockingbird

Zinātniskais nosaukums: Polioptila caerulea

Zinātniskā ģimene: Polioptilidae (agrāk Sylviidae)

Izskats:

  • Bill: Plāns, melns vai pelēks-melns, salīdzinoši ilgs putnu izmērs
  • Izmērs: 4,25-4,5 collas garš ar 6-6,5 collu spārnu, garu asti, garās kājas, īsu kaklu
  • Krāsas: Balts, melns, zili pelēks, pelēks
  • Marķējumi: Dimorphic sugas. Vīriešiem ir mīksti zilgani pelēki augšējie gabali, un galvai ir spilgti balta acu gredzens un izteikts melns uzacis, kas atbilst rēķina augšgalā. Spārni ir tumšāki, un apakšstilbs ir bālāk pelēcīgi pelēks. Melnajai pakai ir baltas ārējās asas spalvas. Sievietes ir līdzīgas, bet viņiem trūkst melnā uzacu un kopumā ir palēnākas nekā vīriešiem, un apiņu, kas ir pelēks nekā zils.
    Nepilngadīgie ir līdzīgi pieaugušām sievietēm.
    Sugas ir daudzveidīgas.

Pārtika: Kukaiņi, kāpuri, zirnekļi, kāpuriņi (Skat.: Kukaiņaini)

Biotopi un migrācija:

Šie gnatcatchers dod priekšroku atvērtiem meža biotopiem, sākot no purviem un piekrastes biezokņi austrumu daļā no viņu diapazona līdz saudzējošiem Chaparral un Piņjonu kadiķu mežiem rietumos.

Ozolu meži un krūmāji ir piemēroti arī zilgani pelēkiem ņipavgriežiem.

Šie putni ir visa gada garumā dzīvojoši Kalifornijas dienvidos un Baja pussalā, kā arī visā Meksikā, kas atrodas uz dienvidiem kā Jukatānas pussala. To gada garuma klāsts arī stiepjas gar Gulf Coast un Floridā, kā arī uz ziemeļiem pa Atlantijas okeāna piekrasti līdz Ziemeļkarolīnai.

Zilaji pelēki gnatcatchers tiek atrasti arī visu gadu Bahamu salās.

Vasarā šie mazie putni paplašina savu audzēšanas diapazonu tālāk uz ziemeļiem un atrodas rietumos visā Kalifornijā, Nevādē un Utah, un austrumos tie ir redzami Austrumu un Centrālajā Teksasā, kā arī visā Oklahomā, Kansas austrumu daļā, Aiovā, Viskonsīnas dienvidos un visā austrumu ASV. Neskatoties uz to plašu izplatību, tomēr tie parasti nav no Great Plains reģiona, kur nav piemērotu mežu.

Ziemā šie putni migrē nedaudz tālāk uz dienvidiem, un tos var atrast Meksikas rietumos un Centrālamerikā, kā arī uz rietumiem no Hondurasas uz dienvidiem. Tie ir redzami arī Kubā un citās Karību jūras reģiona valstīs.

Vocalizācijas:

Tie ir trokšņaini putni, kas biežāk tiek dzirdēti, nekā redzams, un viņu raspy "speee" piezīmes ir sasprausti kopā ar 3-4 zilbēm, kas veido atšķirīgu dziesmu, lai gan dažādas zilbes var atšķirties piķis. Zvaniem ir deguna kvalitāte, un daži skarbie vētras ir arī daļa no šo putnu vārdnīcas. Ja vīrieši cīnās, var tikt uzklausīti arī rēķini.

Uzvedība:

Tie ir aktīvi, enerģiski putni, kas parasti ir vientuļnieki vai atrodami pāri. Tās var būt akrobātiskas, jo tās pārvietojas koku augšējā lapotnē, kas glezina un izkustina kukaiņus, un bieži tos atkal saspiež, atverot un aizverot, vai no vienas puses uz otru.

Kaut arī mazie kukaiņi tiek nekavējoties norijami, zilgani pelēki gnatcatchers var pārspēt lielākus kukaiņus pret filiāli un noķert savus spārnus pirms ēšanas. Vīrieši var būt īpaši agresīvi un vajā lielākus putnus prom no labas barošanas vietām vai ligzdošanas teritorijas.

Reprodukcija:

Tie ir monogāmi putni, un gan vīrieši, gan sievietes strādā kopā, lai izveidotu kauss formas ligzdu no 3-25 pēdām augstu kokā, lai gan daži ligzdas var atrast daudz augstāka. Ligzda ir izgatavota no dažādiem mīkstajiem, smalkiem materiāliem, ieskaitot spalvas, sūnu, ķērpju un augu šķiedrām, un tas ir saistīts kopā ar zirnekļa zīdu. Pirms olu ievietošanas zilgani pelēkie grauzdētāji var uzsākt vairāku ligzdu ierīkošanu, un ligzdošanas materiāli var tikt pārstrādāti starp ligzdām.

Ovālas formas olas ir vai nu gaiši zilas vai zilgani baltas, un tās ir plankumainas ar tumšiem plankumiem.

Katrā pākšaugā ir 3-5 olas, un katru gadu tiek audzēti tikai viens pātagu, tomēr dienvidu populācijās ar ilgākiem audzēšanas laikposmiem var audzēt otru pākšaugu. Abi vecāki dalās ar inkubācijas pienākumiem 11-13 dienas, un pēc altricial jaunā lūka, abi vecāki turpina rūpēties par cāļiem vēl 10-12 dienas, līdz viņi ir gatavi atstāt ligzdu.

Šie putni ir viegli pakļauti parazītismam no brūnaļveidīgajiem govsputniem, un jaunie gnatcatchers nevar viegli konkurēt, ja daudz lielāks brūngultu govju putnu pāksts pārņem ligzdu.

Piesaistot zila-pelēkus gnatcatchers:

Šie putni nav izplatīti piemājas dārzos un parasti nav apmeklējuši putnu barotājus, taču putnu videi draudzīgu ainavu nodrošināšana var palīdzēt to piesaistīt, jo īpaši, ja insekticīdi tiek iznīcināti, lai saglabātu gnatcatchers vēlamo barības avotu.

Saglabāšana:

Zilgani pelēkie gnatcatchers netiek uzskatīti par apdraudētiem vai apdraudētiem, un faktiski to klāsts paplašinās, jo klimata pārmaiņas sasilda zvejas apgabalu ziemeļdaļas un padara vairākas teritorijas piemērotas audzēšanai. Tomēr, ja šie traucējumi tiek traucēti, šie putni var viegli pamest ligzdas, tādēļ ir svarīgi aizsargāt ligzdošanas vietas no iejaukšanās.

Līdzīgi putni:

  • Melnais vārglāzs (Polioptila melanura)
  • California Gnatcatcher (Polioptila californica)
  • Melnais cepts gnatcatcher (Polioptila nigriceps)
  • White-Lored Gnatcatcher (Polioptila albiloris)
  • Bushtit (Psaltriparus minimus)
  • Plūmveidīgais Vireo (Vireo plumbeus)
Foto - zils-pelēks gnatcatcher - Vīrietis © Ed Schneider
Foto - zila-pelēka gnatcatcher - sieviete © Putneypics

Video Instrukcijas: .

Atstāt Komentāru