Melnbalielā svilptā pīle

Bieži sajaucot eksotisku zosu, melnā zvana svilpe pīle ir atšķirīga pīles suga, un, lai gan tā ir izplatīta tropisko biotopu vidē, šīs pīles pakāpeniski paplašina savu diapazonu uz ziemeļiem.

Parastie vārdi: Melnbalielā svilpeļķu pīle, melnbiedru koku pīle, sarkanbrūna koku pīle, koku pīle, svilptā pīle

Zinātniskais nosaukums: Dendrocygna autumnalis

Zinātniskā ģimene: Anatidae

Izskats:

  • Bill: Spatulāra forma, sarkana vai sarkanīgi rozā ar pelēku nagu
  • Izmērs: 19-22 collas garš ar 35 collu spārnu spaili, garas kājas, ļoti garš kakls, plati spārni
  • Krāsas: Pelēks, balts, melns, sarkans, rozā, kastanis, iedegums
  • Marķējumi: Dzimumi ir līdzīgi. Seja, zoda un kakls ir pelēcīgi baltā krāsā, un tajā ir izcils balto acu gredzens. Kronis un kātiņš ir brūnas, un apakšējā kakla, krūts un mantija ir bagāti ar kastaņu. Atpakaļ ir vairāk brūns nekā kastaņā, un spārni var būt palēnāk iedegumi un parādīt plašu baltu svītru. Lidojuma laikā balta josla ir redzama spārna garumā, lai gan tā ir mazāka, kad spārni salocīti. Vēders, rumpis un aste ir melni, un zemūdens pārklāji ir pelēkie ar melnu liegumu. Kājas un stingrās kājas ir gaiši sarkanas un acis ir tumšas.
    Nepilngadīgie izskatās līdzīgi pieaugušajiem, bet kopumā ir pelēki brūnā krāsā ar brūnu lēcieni. Rēķins ir pelēcīgs.

Pārtika: Ūdens veģetācija, sēklas, graudi, kukaiņi, zirnekļi, mīkstmieši (Skatīt: zālēdājus)

Biotopi un migrācija:

Šīs pīles ir pielāgojamas, un tās var atrasties mežainās vietās, lai veiktu pļaušanu un ligzdošanu, lai gan tās bieži tiek barotas rīsu laukos vai mitros lauksaimniecības apgabalos. Tie atrodas arī purvos, mitrājos, lagūnās un dubļu dzīvokļos, kā arī golfa laukumos vai lielos parkos pilsētās.

Zilganas zvīņas pīles tiek atrastas visu gadu austrumu un dienvidu Teksasā, kā arī Meksikas krastos Centrālamerikā un Dienvidamerikā.

Šī putnu diapazona dienvidu robeža stiepjas caur Brazīliju un Argentīnas ziemeļdaļu, lai gan tās neatrodas Dienvidamerikas rietumos, kur kalnu reģioni ir nepiemēroti. Floridas centrālajā daļā ir mazu populāciju, un šīs pīles ir redzamas arī Kubā.

Kaut arī šie putni parasti nemirgo, daži ziemeļu populāri paplašina savu vasaras audzēšanas diapazonu, kas stiepjas līdz pat ziemeļu virzienā, kā dienvidu Oklahoma un Arkanzasas dienvidrietumi, dienvidu daļa no Gruzijas un Dienvidkarolīnas, un rietumos - Arizonas dienvidos.

Vagrantu novērojumus bieži ziņo labi uz ziemeļiem no šī putna paredzamā diapazona, tostarp Koloradu, Minesota, Mičiganu un Pennsylvania. Nav skaidrs, vai šie ieraksti ir īsti bargie putni, vai arī tos var izvairīties no privātkolekcijām, zooloģiskajiem dārziem vai vilkiem.

Vocalizācijas:

Tās ir skaļš pīles, kurām ir pīkstošs skaņas zvans, kurā ir 3-5 vēdera piezīmes. Vēstuļu un čukstiņu skaņas ir arī daļa no viņu vārdnīcas, un, ja šie putni jūtas apdraudēti, dzirdams trauksmes signāls. Lielajās ganībās zvani var kļūt diezgan pārspīlēti.

Uzvedība:

Tie ir sadzīves putni, kas sastopami mazos un vidējos ganāmpulkos, lai gan ir konstatēti lielāki pūļu vai vairāk pūķi.

Sarkanās svilpes-pīles ir lielas augsnes kokos, bieži pār ūdeni, un naktī lopbarību, aicinot un svilojot, kad tie peld ar labu barošanas zonu. Viņi viegli pazemē zemi, un, ja seklā ūdenī, tas pavirzās uz veģetāciju un sēklām.

Reprodukcija:

Šīs pīles ir monogāmas un matemātiskas. Sieviete parasti izvēlas ligzdošanas dobumu, lai gan ir ļoti maz ligzdošanas materiāla, un vienkāršas baltas olas ir novietotas tieši uz dobuma grīdas. Ligzdošanas dobumi parasti ir 8-30 pēdas virs zemes mirušajos kokos vai ligzdošanas kastēs, lai gan šīs pīles reizēm nēsās uz zemes zem smagas zāles vai nezāles.

Kaut arī 12-16 olas ir raksturīgas vienam puteklim, melnā zvīņveida svilpšanas pīles praktizē olu izšļakstīšanu un līdz 100 olām var atrast kopējās ligzdās, lai gan maz no šīm olām veiks lakošanu.

Abi vecāki dalās ar inkubācijas pienākumiem 25-30 dienas, un pērtiķu pīles var atstāt ligzdu 24 stundu laikā pēc izšķilšanās. Abi vecāki vada un aizsargā cāļus 140-150 dienas. Ilgstošas ​​aprūpes periodā visbiežāk sastopams viens putns gadā, lai gan tropu reģionos šīs pīles katru gadu var audzēt divus putekļus.

Piesaistot melnbalielās svilpes pīles:

Kaut arī šīs pīles nav izplatītas piemājas vietās, tās izmantos pīļu ligzdošanas kastes vai gliemežus, kas ir saglabājušies kā piemērotas ligzdošanas vietas to diapazonā, ja tuvumā ir piemērots biotops. Zemes barošanas zonas nodrošināšana ar krekinga kukurūzu vai proso var arī piesaistīt šīs pīles.

Saglabāšana:

Šīs pīles netiek uzskatītas par apdraudētām vai apdraudētām, un dažos apgabalos ir regulēti medību sezonas, kas ietver melno zvaniņu svilpienu. Lielie šo pīļu ganāmpulki var sabojāt lauksaimniecības laukus un ietekmēt augu ražošanu, un laiku pa laikam putnus var vajāt sakarā ar šo kaitējumu. Šie putni ir arī uzņēmīgi pret svinu saindēt no izmetāmām zvejas grēkiem, un makšķerēšanas āķu jedas var nopietni apdraudēt roosting un ligzdošanas apgabalus.

Līdzīgi putni:

  • Fulvous Whistling-Duck (Dendrocygna bicolor)
  • Indijas rietumu pīle (Dendrocygna arborea)
  • Ēģiptes zoss (Alopochen aegyptiacus)
Foto - melnbalielā svilptā pīle © USFWS

Video Instrukcijas: .

Atstāt Komentāru