Turcijas vulture sunning

Vultures ir brīnišķīgi putni, taču tos bieži pārprot. Mācīšanās tikai par to, cik unikāli šie putni var palīdzēt jums labāk novērtēt viņu vietu pasaules avifonā un cik svarīga ir viņu pastāvīgā saglabāšana. Cik daudzi no šiem viltoto putnu faktiem jūs zināt?

Vulture Trivia

  1. Pasaulē ir 23 gurķu sugas, un katrā kontinentā, izņemot Austrāliju un Antarktīdu, ir sastopams vismaz viens gurķu veids. Tie ir relatīvi pielāgojami putni, kas sastopami daudzās dzīvotnēs, tostarp priekšpilsētās, taču pat ar šo pielāgošanās spēju 14 sugas tiek uzskatītas vai nu apdraudētas, vai apdraudētas.
  1. Vulture sugas tiek iedalītas Jaunās pasaules (Amerikā un Karību jūras reģionā) un Vecajā pasaulē (Eiropā, Āzijā un Āfrikā) atkarībā no to diapazoniem. Vecajā pasaulē ir vairāk grušu sugu, un tie nav cieši saistīti ar Jaunās Pasaules vēršiem. Tomēr abas grupas bieži tiek uzskatītas par kopīgām, jo ​​tās aizpilda līdzīgu ekoloģisko nišu. Jaunās pasaules vultures var būt ciešāk saistītas ar stārķiem nekā citi raptori.
  2. Atšķirībā no daudziem raptoriem, vultures ir salīdzinoši sociālas un bieži barojas, lido vai rost lielos saimēs. Vultūru grupa tiek saukta par komiteju, vietu vai voltu. Lidojumā ganāmpulku ganāmpulka ir tējkanna, un, kad putni ēd kopā liemeņos, šo grupu sauc par pamošanos.
  3. Vulgurs ir gaļēdāji un gandrīz vienīgi ēd pēdu. Viņi dod priekšroku svaigai gaļai, bet spēj patērēt tik daudz liemeņus, ka gaļa var būt toksiska citiem dzīvniekiem. Tas dod vulgurām unikālu un nozīmīgu ekoloģisko lomu, jo tās palīdz novērst slimību izplatīšanos no veciem, puves līķiem.
  1. Vultures ir lieliskas redzes un smakas sajūtas, lai palīdzētu viņiem atrast pārtiku, un viņi var atrast mirušu dzīvnieku no mile vai vairāk prom. Tāpēc bieži sastopamām vultūrām ir lielas teritorijas un daudz laika pavada, lai rastu savu nākamo maltīti.
  2. Tas ir mīts, ka vultures aprindās mirst dzīvnieki gaida barot. Šie putni ir spēcīgi lidotāji un pacēlās uz termāliem, kamēr viņi meklē pārtiku, taču tie nav jūtami, kad dzīvnieks mirst. Kad viņi atrod liemeni pēc smaržas, redzes vai citu putnu skaņas, viņi ātri to tuvojas, pirms citi plēsēji to atrod.

  1. Vulgātām ir tukšas galvas un bieži kails, tāpēc, ka, barojot pūšanas liemeņus, baktērijas un citi parazīti nevar nokļūt savās spalvās, lai radītu infekcijas. Tas ļauj putniem palikt veselīgāki, barojot materiālu, kas viegli inficē citus dzīvniekus.
  2. Vultures ir relatīvi vājas kājas un kājas ar nikns talons, lai gan tiem ir spēcīgi rēķini. Ja liemenis ir pārāk stīvs, lai tie varētu atvērt, tie gaidīs, kamēr kāds vēl viens plēsējs atvērt miesu pirms barības. Tāpēc bieži sastopamas vēnakras tiek novērotas ar citiem dzīvniekiem, kas baro zīdītājus.
  3. Vīra kuņģa skābe ir ievērojami spēcīgāka un kodīgāka nekā citu dzīvnieku vai putnu. Tas ļauj šiem akmeņoglēm barot ar puves liemeņiem, kas var būt inficēti ar bīstamām baktērijām, jo ​​skābe iznīcina šīs baktērijas, tādēļ tā neapdraud garmu.
  4. Kamēr vulgurs ēd galvenokārt mirušos dzīvniekus, viņi spēj uzbrukt un bieži vien kļūt par ļoti sliktiem, ievainotiem vai sliktiem upuriem. Tas ir biežāk, ja pārtika ir ierobežota un tuvumā nav liemeņu.
  5. Tas ir mīts, ka vultures ir laupītāji veselīgiem mājlopiem, taču tos joprojām regulāri vajā lauksaimnieki un audzētāji, kuri uzskata, ka putni ir draudi saviem dzīvniekiem. Tomēr audzēšanas ganāmpulkos tie var kļūt par neķītriem dzīvniekiem un pēcdzemdībām vai mirstošiem dzīvniekiem, lai gan šie gadījumi ir reti.

  1. Tā kā vulgātām ir vājas kājas un kājas, tās negaršo savus cāļus. Tā vietā viņi nokāsīsies pie liemeņa un atdalīs pārtiku no savas kultūras, lai barotu savus jauniešus.
  2. Vultures urinē uz viņu kājām un kājām, lai atdziest karstās dienās, procesu, ko sauc par urohidrozi. Viņu urīna arī palīdz nogalināt jebkādas baktērijas vai parazītus, kurus viņi esam pacēluši, aizlidojot no liemeņiem vai nokaujot mirušos dzīvniekus.
  3. Dienvidu Amerikā atrastajam Andu kondoram pasaulē ir vislielākais spārnu spārns jebkuram viltumam, kura platums ir 10-11 pēdas, kad putns paplašina savus spārnus.
  4. Viņu veidotais kapuci ir mazākais no šiem putniem ar tikai piecu pēdu spārnu platu. Tas atrodas Āfrikā, kas atrodas uz dienvidiem no Sahāras.
  5. Ja tiek apdraudēta, vulgāt vemt, lai atvieglotu ķermeņa svaru, lai viņi varētu viegli izvairīties no lidojuma. Vemšana arī kalpo kā aizsardzības mehānisms, lai nepieļautu plēsīgos putnus, kas var apdraudēt putnus.
  1. Jaunās pasaules audzēs trūkst syrinx un gandrīz kluss. Viņiem nav dziesmu, un viņu tipiskās vokalizācijas ir ierobežotas ar grunts, siksnas, rēķina kleitas un līdzīgas skaņas, kas neprasa sarežģītas balss auklas.
  2. Svešinieki saskaras ar daudziem draudiem, kas apdraud viņu populāciju. Saindēšanās ir vislielākais drauds vēžveidīgajiem, galvenokārt no toksīniem vai svina liemeņos, kurus tie ēd. Citi apdraudējumi ietver arī automašīnu sadursmes, jo tie iznīcina ceļu un iznīcina sadursmes ar elektrības līnijām.
  3. Zinātnieki ir sākuši pētīt svešzemju unikālās sajūtas un spējas un apsver iespēju izmantot putnus, lai palīdzētu atrast miesas no noziegumiem. Studiju, kā vīle atrod ķermeņa un cik ātri tas var patērēt ķermeni, var būt noderīga tiesu medicīnas analīzei.
  4. Vultures bauda savu brīvdienu, Starptautiskās viltoto izpratnes dienu, kas svinēta katra septembra pirmajā sestdienā. Katru gadu simtiem zooloģisko dārzu, vagaru, dabas rezervātu un putnu patversmju visā pasaulē piedalās jautros un informatīvos pasākumos par vultām, lai palīdzētu visiem uzzināt, cik interesanti un vērtīgi šie putni ir.

Video Instrukcijas: FML Momenti!.

Atstāt Komentāru