Kopējā naktsdzīve

Lielākā daļa birders ir pazÄ«stami ar dawn koris, kā arÄ« skaistas dziesmas, ko mīļākie putni dzied visu dienu. Tomēr var bÅ«t pārsteidzoÅ”i, ka naktÄ« dzirdēt dažādus putnu dziedājumus. PatiesÄ«bā ir daudz putnu sugu, kas dziedas naktÄ«, kad ir mazāk apkārtējā lÄ«meņa trokŔņu un vājāka konkurence no citiem putniem. Å o nakts mÅ«ziÄ·u atpazÄ«Å”ana ir lielisks veids, kā pastiprināt putnu veidoÅ”anu ar ausu prasmēm un baudÄ«t unikālu putnu sakaru aspektu. Cik daudz no Å”iem nakts dziedātājiem esat dzirdējuÅ”i?

  • Ziemeļu raganu putns

    Ziemeļu raganu putns

    IzpildÄ«ts mÄ«mika ar plaÅ”u repertuāru, ziemeļu mockingbird ir viens no pazÄ«stamākajiem naktsdziedāŔanas putniem. Å ie putni dzied dažādos toņos, piezÄ«mēs un secÄ«bās trÄ«s visās Amerikas Savienotajās ValstÄ«s, Kanādas dienvidos, Meksikā un KarÄ«bu jÅ«ras reÄ£ionā, bieži pārejot uz jaunu melodiju, lai bieži demonstrētu savu balsi. Viņi bieži dzied no augstā asarām un bieži sastopami pilsētu un piepilsētu rajonos.

  • Austrumu vainags - slikts - griba

    PÅ«lis-nabags-griba

    Pateicoties tā ļoti apslāpētā apvainojumam, Å”is nakts Ä£imenes loceklis ir daudz vieglāk dzirdams nekā redzējis. Tā kā tie ir nakts putni, viņi bieži vien mierÄ«gi pietrÅ«kst dienas laikā, bet naktÄ« viņi runā ar dziedāŔanas dziesmu, kas paceļas beigās. RaksturÄ«gās piezÄ«mes, ka skaņa, tāpat kā putna vārds, jebkurā nakts laikā var tikt atkārtota nepārtrauktajā, pat secÄ«bā vairākas minÅ«tes.

  • AtslāņojoÅ”s sarkans

    AtslāņojoÅ”s sarkans

    Å is sarkanbrÅ«ns sarkanais sarkans ir viens no skaistākajiem Ziemeļamerikas dziedātājiem, un tā klāsts izplatās no Meksikas uz Kanādu atkarÄ«bā no sezonas un migrācijas laika. Ar dziedinoÅ”u dziesmu, kas ir piepildÄ«ta ar mÅ«zikas svilpām un bumbiņām, Å”is putns ir viegli dzirdams un bieži dzied ļoti vēlu vakarā vai agri no rÄ«ta. Tas jo Ä«paÅ”i attiecas uz agru pavasari un vēlu rudeni, kad Ŕī putna dziedāŔana var turpināties nakts stundās.

  • Amerikāņu robin

    Amerikāņu robin

    Å is mīļākais Ziemeļamerikas dārzu putns ir iepazinies ar dziesmu, un tas ir bieži sastopams dawn koris. Gaismas piesārņojums pilsētu un piepilsētu zonās tomēr var viegli sagrābt Å”o sarkanviļņu dziedāŔanu naktÄ«, it Ä«paÅ”i pavasarÄ«, kad dziesmas ir daļa no mierinājuma rituāliem. Tā kā Å”is putns var palikt lielā apjomā visu gadu, tas arÄ« var izraisÄ«t nakts dziedāŔanu pat rudenÄ« un ziemā neatkarÄ«gi no tā, cik negaidÄ«tas ir tās dziesmas.

  • Melnās kronÄ“Å”anas nakts kaps

    Melnās kronÄ“Å”anas nakts kaps

    Kaut arÄ« Å”ajos putojoÅ”os putnus nav mÅ«zikas dziesmu, viņu rāpojoÅ”ie, kroaking zvani parasti tiek dzirdēti visu nakti. Tas var pievienot nežēlÄ«gu overture purviem, purviem un mitrājiem, kurus Å”ie putni zvana mājās visā to diapazonā. Tā kā Å”ie putni tiek atrasti visā pasaulē, tostarp Ziemeļamerikā, Dienvidamerikā, Eiropā, Āfrikā un Āzijā, viņu balsis ir pazÄ«stamas daudziem putniņiem, kā arÄ« citu nakts ķērāju sugu aicinājumi.

  • Kopējā naktsdzÄ«ve

    Kopējā naktsdzīve

    Viens no visproduktÄ«vākajiem dziedātājputniem Eiropā, Āzijā un Āfrikā, kopējā laulātā dziesma vispirms var Ŕķist vienkārÅ”a, bet tā dziesma ir nekas cits kā vienkārÅ”s. Å is putns savā repertuārā var atskaņot vairāk nekā 200 dziesmu, un visas Ŕīs vietas var dziedāt naktÄ«. Kamēr kopējā lazgaliete ir salÄ«dzinoÅ”i kautrÄ«ga un bieži vien ir pārklāta ar blÄ«vu suku, tā bagāto, flauta lÄ«dzÄ«go balsi un daudzveidÄ«gās dziesmas var tikt dzirdamas lielos attālumos un ilgu laiku, jo Å”is putns nekad nav apnicis dziedāt.

  • Dzeltenā krÅ«Å”turi tērzÄ“Å”ana

    Dzeltenā krÅ«Å”turi tērzÄ“Å”ana

    Å is lielais kāpurķēdes putns var bÅ«t spilgtas krāsas ar treknu dzelteno rÄ«kli un krÅ«tiņu, bet tas dod priekÅ”roku apdzÄ«votām biezokām. Tomēr, kad tas vēlas dziedāt, tas reizēm centÄ«sies kļūt atklÄ«gākiem un aizraujoŔākiem klausÄ«tājiem ar džeku čirpiem, svilpot tērzētājiem un dažiem rāpojoÅ”ajiem notÄ«m, kas ir iestrādāti skaļā un viegli dzirdētā dziesmā. PavasarÄ« Å”ie pavāri parasti dzied tikai tad, kad tajā laikā viņi bieži dzirdami naktÄ«.

  • Eiropas Robins

    Eiropas Robins

    Neliels dziesmas putns ar lielu balsi, Eiropas robin bieži dzied visu gadu, jo tas aizsargā teritoriju, un spilgts pilsētas vai piepilsētas apgaismojums var mocÄ«t Å”o putnu dziedāt pa nakti. Par laimi, augsta, dziedoÅ”a dziesma un neregulāri svilpt toņi rada skaistu dziesmu, ko daudzi putni novērtē jebkurā laikā. Ja māksliniecisko apgaismojumu neapkānina, Eiropas robin bieži dzied agri no rÄ«ta un vēlu vakarā.

  • Killdeer

    Killdeer

    Å ai pazÄ«stamajai krastmalai ir savdabÄ«gs pÄ«rsings, kas var pat izklausÄ«ties izmisÄ«gā un skaļā dziesmā pat naktÄ«. Å ie putni bieži zvana arÄ« lidojuma laikā neatkarÄ«gi no tā, kāds dienas laiks tas ir, un var naktÄ« zvanÄ«t, kad viņi migrē vēlu rudenÄ« un agrā pavasarÄ«. Tomēr, lai dzirdētu nogalinātājus, putniņiem vajadzēs klausÄ«ties Å”os atŔķirÄ«gos putnus pareizajā dzÄ«votnē pie sekla Å«dens vai atklātām, neauglÄ«gām laukiem, kas ir ideāli piemēroti ligzdoÅ”anai un baroÅ”anai.

  • Melnais dzelzceļŔ

    Melnais dzelzceļa cālis

    Melnais dzelzceļam ir raksturÄ«gs dziesmām lÄ«dzÄ«gs zvans, kas atrodams Amerikas Savienoto Valstu dienvidaustrumu izkaisÄ«tajās daļās, tostarp piekrastes Teksasā, kā arÄ« KarÄ«bu jÅ«ras reÄ£ionā un izolētajās Dienvidamerikas daļās. Ki-ki-kooo zvans nakts laikā var atkārtot vairākkārt un atkal, un tam ir bagātÄ«gs, ar cauruli lÄ«dzÄ«gs signāls. Tā kā Å”ie putni ir kautrÄ«gie un nožēlojami, dzirdot viņu atŔķirÄ«go dziesmu bieži vien ir daudz vieglāk, nekā naktÄ« redzēt viņu tumÅ”o apvainojumu.

  • Ierobežota pÅ«ce

    Ierobežota pūce

    Nav pārsteigums, ka pūces ir balss naktī, un pamestajai pūcei ir sērīgs zvans ar ilgākām piezīmēm beigās, ko var dzirdēt visā to diapazonā ASV austrumos, Kanādas rietumos un Klusā okeāna ziemeļrietumos. Šīs lielās pūces var būt solisti, kad viņi dzied, vai bieži pāra up duets laikā courtship un vaislas sezonā. Pāris pūces var vairākkārt sazvanīt vienam otram visu nakti, un solo putni arī dzied stundas pēc tumsas.

  • PlÄ«vurpÅ«ce

    Plīvurpūce

    KÅ«ts pÅ«ce ir viena no visizplatÄ«tākajām pÅ«ces sugām un atrodama visos kontinentos, izņemot Antarktiku. Kaut arÄ« tā garā, skaļa, skaļŔ screech nav Ä«stā melodiska dziesma, to var dzirdēt jebkurā nakts laikā, jo Å”ie putni ir aktÄ«vi. Viņu citas skaņas ietver klikŔķu, kleaking pļāpāŔana, kā arÄ« vairāk čukstÄ«gu ubagoÅ”ana zvanu jaunie putni izmanto, lai piesaistÄ«tu viņu vecāku uzmanÄ«bu. Birders, kuri izmitina Ŕķūnīņu pÅ«ces, var dzirdēt visas Ŕīs neparastas skaņas nakts laikā.

Video Instrukcijas: Nakts Niks Matvejevs un Kristīne Zadovska.

Atstāt Komentāru